تحولات منطقه

۱ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۷
کد خبر: ۹۰۸۱۳۱

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گفت: امسال بیش از ۵۰ درصد از باغات استان تهران شناسنامه‌دار شده و کد ۱۸ رقمی دریافت می کنند.

الزام شناسنامه دار شدن باغات
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

‌به گزارش قدس آنلاین به نقل از مهر، تور رسانه‌ای سازمان جهاد کشاورزی برگزار شد و اصحاب رسانه از گلخانه پرورش گل ارکیده و رز و نیز باغ ۸۰ هکتاری سیب بازدید کرد. رضا نظری‌مقدم، مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی درباره برنامه امسال این سازمان در حوزه باغات استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت: امسال بیش از ۵۰ درصد از باغات استان شناسنامه‌دار خواهند شد. به این ترتیب باغداران یک کد ۱۸ رقمی دریافت کرده و کود یارانه‌ای به آنها تعلق می‌گیرد.

وی افزود: در مرحله دیگر، تسهیلات مربوط به مکانیزاسیون و تجهیزات سخت‌افزاری منوط به داشتن این کد خواهد بود.

نظری‌مقدم با بیان این که صدور شناسنامه برای باغات کشور از سال گذشته به طور جدی آغاز شده است، اظهار کرد: در شناسنامه باغات، تمام مشخصات اعم از نام تولیدکننده، نوع محصول، مکان تولید، مقدار و نوع مصرف سموم و کود خواهد آمد.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: در آینده نزدیک، عرضه سایر نهاده‌ها نیز منوط به شناسنامه باغات خواهد شد.

وی توضیح داد: با شناسنامه‌دار کردن باغات، شغل کشاورزان هویت پیدا می‌کند و باغ به عنوان وثیقه بانکی مورد قبول واقع می‌شود.

نظری‌مقدم سطح باغات استان تهران را ۵۰ هزار هکتار اعلام کرد و گفت: ۸۴۲ هزار تن انواع محصولات هسته‌دار، دانه‌دار و دانه‌ریز همچون سیب، گلابی، انار، هلو و شلیل در باغات این استان تولید می‌شود. به عنوان مثال شهرستان دماوند دارای ۷ هزار هکتار باغ بوده و نزدیک به ۱۴۰ هزار تن، تولید انواع محصولات باغی را به خود اختصاص داده است. همچنین میانگین تولید سیب در این شهرستان ۲۵ تن در هکتار است در حالی که باغدارانی که با اصول نوین مشغول فعالیت هستند ۱۵۰ تن در هکتار سیب برداشت می‌کنند.

وی با اشاره به ممنوعیت توسعه سطح باغات به دلیل کمبود منابع آبی ادامه داد: ما به دنبال افزایش عملکرد تولید با روش‌های مختلف از جمله استفاده از پایه‌های رویشی در باغات هستیم. به این ترتیب با افزایش راندمان فعالیت‌ها بهره وری در بخش کشاورزی افزایش یافته و دیگر نیاز نیست سطح زیر کشت را گسترش داد.

این کارشناس حوزه کشاورزی یادآور شد: باغات موجود به طور میانگین ۳۰۰ تا ۳۳۰۰ اصله درخت میوه در هر هکتار دارند و ما می‌توانیم توسط پایه‌های رویشی، تراکم باغات را تا ۶ هزار اصله درخت در هر هکتار افزایش دهیم.

وی درباره اصلاح و بازسازی باغات استان تهران گفت: سال گذشته ۱۴ هزار هکتار اصلاح و بازسازی باغات انجام شد و هدف‌گذاری امسال، اصلاح و بازسازی ۱۶ هزار هکتار باغ در این استان است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی با اشاره به مشکلات اعتباری و تأمین منابع مالی برای اصلاح و بازسازی باغات گفت: تولید محصول سالم‌تر از برنامه‌های بخش باغبانی بوده و برنامه داریم سالانه تولید محصول سالم‌تر را در سطح ۳ هزار هکتار از باغات محقق کنیم.

نظری‌مقدم در توضیح این موضوع خاطرنشان کرد: تولید محصول سالم‌تر به این معنی نیست که محصولات تولیدی موجود به لحاظ سلامتی مشکل دارند بلکه هدف این است تا با همکاری شبکه پیش‌آگاهی سازمان حفظ نباتات، تعداد سمپاشی‌ها در باغات کمتر و برای مبارزه با آفات و بیماری‌های گیاهی از روش‌های بیولوژیک و حشرات مفید و نیز کودهای ارگانیک استفاده شود.

منبع: خبرگزاری مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.